Monolog : Si s-a stins lumina vietii mele /Si-a prins curaj si a plecat.

(Trebuie sa il caut ,pana il vad ,pana il simt …)

”Privesti stelele,steaua mea ; de-as deveni Cerul ,cu mii de ochi sa privesc catre tine .”

Undeva pierdut in Univers , am plecat sa imi caut steaua norocoasa , sa o simt ,sa o privesc din nou ,sa ma bucur de simpla ei prezenta . Si dezamagit subit ,astept sa nu mi stinga speranta . Candva am murit , dar inainte de a disparea mi-a spus sa imi aduc aminte ca a fost aici acum cativa ani lumina. De atunci o caut ,zabovesc prin univers si tot ce sper ii sa vad o stea ce cauta o alta stea . Si disperat ,in cel mai intunecat colt al universului ,descopar copilul stea ce seamana leit cu ea . Mi-a spus ca trebuie sa il caute ,pana il vede ,pana il simte …oare eu chiar am innebunit ?

(Nu trebuia sa ma gasesti , nu trebuia sa te las sa ma gasesti …)

”Pe muchia prapastiei am gasit o floare .Si m-am oprit …”

Disperat am imbratisat copilul stea , prea seamana leit cu ea. Am intrebat-o dupa cine se tot uita . Mi-a spus ca nu stia ,tot ce ii s-a spus e ca atunci cand va gasi acel ceva ,va reinvia . Cand disperarea m-a cuprins ,era sa cad ,dar am vazut o stea si m-am oprit ,caci a durat prea mult sa realizez ca tocmai am fost salvat . Mi-a spus ca nu trebuia sa o gasesc ,ca o va certa , poate o fii constinta sau poate o fii steluta mea . Mi-a spus ca nu trebuia sa ma lase sa o gasesc . Copilul stea e constinta plina a fetei mele stea.

(Ea ,ei bine ,a plecat , ai ranit-o si a plecat…)

”Judecati-ma! Dar nu ma condamnati !”

Am stat si am vorbit cu micuta stea de parca ne stiam de o viata .Mi-a explicat ca ea e rezultatul a tot ce simte steluta mea . Ca ea e cealalta parte a galaxiei ei ,ca nu trebuia sa o gasesc ,pentru ca asa aflam ce era ea , cine era ea mai bine zis . Mi-a spus de ce reactiona in fiecare minut interstelar diferit ,de ce radea cu o asa pofta cand ma privea ,de ce plangea mereu dupa ce plecam . Mi-a spus ca ea ,ei bine ,a plecat , am ranit-o si a plecat ..iar eu ca un judecat astept sa nu fiu pe veci condamnat .

(Ea ,ei bine ,a plecat pentru ca a obosit sa iti dai tu seama …)

”Dragostea arde ,dar lipsa ei usuca .”

Probabil ,as fii insensibil daca as spune ca nu stiu ce simt ,nu stiu ce e cu mine ,de ce ma evit . Mi-a spus copilul stea cu regret ,cu vocea tremuranda si cu ochii in lacrimi ca ea a obosit sa imi dau eu seama . Seama de ce? Ca nu o merit ? Ca inca nu imi dau eu seama ce e cu mine ? De ce as vrea sa o am in fata mea si totusi sa ma fii lasat mort . Si simt ca ma arde ceva in piept ,o fii oare dragostea ce vrea sa infloreasca in mine ? Sau faptul ca sunt un morbind ce se usuca tot mai mult din iubire.

(Parca ai fii copil ca mine , nu prostutule , ca te iubeste …)

”La inceput a fost cuvantul ,la sfarsit a fost bataia.”

M-am pierdut printre propriile-mi vise ,dorinte . Nu intelegeam ce vrea sa imi zica . Apoi parca ii aud din nou rasul ,imi dau seama ca e doar copilul stea ,care imi spune ca parca as fii copil ca ea , nu prostutule ,ca ea ma iubeste . Nu realizam ce auzeam , ce simteam caci daca la inceput a fost cuvantul spus de copilul stea ,la sfarsit a fost bataia inimii mele frante.

(Si daca ea ar fii auzit si ar fii simtit ce simti si spui tu ,ar fii din nou , asa e doar o speranta naruita printre materia neagra din univers . Fiecare cuvant ce ti-l spunea , cand voi doar v-ati privit in ochii trebuiau sa iti dea macar un indiciu …)

”O regasea mai departe , asteptandu-l .Nu-si vorbeau .Trecea pe langa ea ,cu un salut ,cu o privire .Se intelegeau foarte bine din ochi si stiau amandoi ca pentru ce ar voi sa-si spuna nu sunt cuvinte.”

Ce greu ii e unei fiinte sa realizeze ca iubeste . Ce greu ii e unei fiinte sa accepte . Ce greu ii e unei fiinte sa astepte . Mi-a spus copilul stea in timp ce se pierdea in zare ca daca ea ar fii auzit si ar fii simtit ce simt si ce spun eu ,ar fii din nou ,asa e doar o speranta naruita printre materia din univers . Fiecare cuvant ce mi-l spunea ,cand eu si ea ne priveam trebuia sa imi ofere indiciul ce am fost prea orb sa il vad ,ce am fost prea nestiutor ca il am . Si s-a stins lumina vietii mele . Si-a prins curaj si a plecat .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s