Monolog anonim : Paradoxal ,misterul vietii

”Cu toti ucidem ce ni-i drag

Si-ntindem mortii prada;

Omoara unii magulind,

Ori cu dojeni,cu sfada:

Cei lasi ucid cu sarutari ,

Iar cei slabi cu spada”- Oscar Wilde

(”Mi-a spus intr-o zi banala cand incercam sa o cunosc ,ca stiu ca galaxiile au o inima si un creier si ca mereu plange din vina lor ?”)

Intinsa in patul universurilor banale ,statea ea ,cu parul imprastiat si cu fata in sus. Visa . Avea momentele ei cand isi dorea sa fie tinuta in brate cand stelutele din ochii ei voiau sa curga siroaie si sa se loveasca de existenta . In final bratele mele au ajuns la ea . Doar ca am gasit-o prea tarziu , era prea stinsa . O singura scanteie mai avea si de atunci incerc sa o aprind iar ,cu afectiunea pe care eu mi-o doream ,paradoxal incerc sa dau viata altcuiva . Iar ea reprezenta misterul . Mi-a spus intr-o buna zi banala cand incercam sa o cunosc ,ca stiu ca galaxiile au o inima si un creier si ca mereu plange din vina lor ?

(” Am simtit ca si ea simte… ”)

Mi-a dus bratul intunecat spre locul unde ar trebui sa imi fie pieptul ,dupa fizionomia unui om . Acolo am simtit ceva cald ,de parca atingerea ei era exact ce trebuie sa fie . M-a privit cu ochii in lacrimii ca mai apoi sa ii inchida . Iubirea mi-a spus ea naste misterul ei . Am simtit mii de sensatii ,ce mi-au facut stelele sa straluceasca , planetele sa se miste , iar pielea sa imi arda . Am simtit ca si ea simte …

(”Am gandit ca si ea gandeste… ”)

Paradoxal ,ea mi-a spus ca inseamna mai mult decat atat .decat niste sentimente si senzatii tari . Ea insemna ratiune,ascunsa sub pletele ei de foc ,unde din punct de vedere uman se afla capul. Iar privirea ei mi-a spus ca ratiunea ei ii spune sa plece ,departe in univers ,sa se piarda in explozii existentiale ,caci locul ei nu e langa mine . Paradoxal ,am simtit ceva cand am gandit ce a gandit ea . Am gandit ca si ea gandeste…

(”Dar oare ea cui ii se impotriveste ?”)

Si incet am inceput sa cunosc misterul vietii ei . Toate sentimentele ce ii le provoc ,tot ce inseamna ea , tot ce simte ea ,nenorocita ei ratiune ii spune ca nu e bine ,sa plece , paradoxal sa se stinga cu totul . Dar oare ea cui ii se impotriveste ?

(”Si oare am ucis misterul vietii ..?”)

Si cand isi inchide pleoapele si adoarme ,imi e frica ca dispare . Inainte sa se ucida pe ea , am ucis-o eu ca un las , ca un slab ,cu cearta? Si oare am ucis misterul vietii ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s