Monolog anonim:Fata din Cosmos

(”M-am nascut plangand si lacrimile mele au imprastiat mii de pulbere de stele .”)

M-am nascut candva de mult in visele unui tanar astrolog . Am prins viata cand si-a facut curaj sa ma descopere . Si mi-a dat contur cum explozia a dat contur galaxiei . Si mi-a soptit ca sunt frumoasa ,ca s-a indragostit de mine de cand m-a vazut ,iar eu i-as fii spus : cum sa te indragostesti de cineva care nu exista fizic ,de ceva imortal si imoral. Si de parca am fii putut vorbi ,mi-a soptit ca desi muritor, sunt marea lui descoperire si ca de m-as putea vedea cum ma vede el, as fii la fel de indragostita .M-am nascut plangand si lacrimile mele au imprastiat mii de pulbere de stele .

(” Mi-a desenat pe o foaie cum arat in viziunea lui si cat de mult insemn pentru el .”)

Parul scurt pana la umeri format din gauri negre ,nebuloase si brate spirale . Stelele sunt ca niste agrafe pierdute printre el . In loc de ochii am doua stele ,cele mai stralucitoare si cele mai frumoase . Alunitele imi sunt planetele si asteorizi pierduti printre materia neagra ce imi e pielea. Unde imi e inima stau imbratisate luna si soarele ,iar timid mi-a soptit ca ce mult si-ar dori sa fie el soarele din sufletul meu . Mi-a desenat pe o foaie cum arat in viziunea lui si cat de mult insemn pentru el .

(”I-am spus sa imi dea un nume ,sa nu fiu uitata usor .”)

I-am spus sa imi dea un nume ,sa nu fiu uitata usor . Mi-a spus ca nu imi poate oferi un nume ,caci sunt secretul lui si ca e egoist ca nu ma arata lumii . Apoi cu lacrimi in ochii mi-a spus ca de fapt nici un nume special nu mi se potriveste ,caci sunt mai mult decat speciala .

(” I-am spus ca il iubesc si ca voi fii mereu pentru el.. ”)

I-am spus ca il iubesc si ca voi fii mereu pentru el.. Iar el mi-a spus ca e cel mai norocos ca ma are pe mine , desi va creste ,va avea copii,va iubi o femeie vie si fizica si va muri ,voi ramane mereu fata din cosmos ,fata care a descoperit-o el si nu a stricat-o cum fac ceilalti . Mi-a spus sa ii promit ca voi privi mereu lumea si dupa ce pleaca el si ca nu voi privi ca un blestem faptul ca voi vedea evolutia vietii ,a lumii , ca voi vedea mii de chipuri . I-am spus ca nu ii voi uita chipul ,ci il voi cauta in fiecare om pe care o sa il privesc .

35 de gânduri despre „Monolog anonim:Fata din Cosmos

      1. deci… amânate, în măsura posibilităților.
        ești funny 🙂 inițial am crezut că ești doar un suflet sensibil și melancolic… dar… ai și umor, se pune și cel involuntar :)))
        cum te numești?

        Apreciat de 1 persoană

      2. păi calul, ce te miră?
        nenicu, făt frumos, a rămas la terasă… cică are program până la 12…
        mno, iar eu fiind un cal mai… înțelept, caut înțelepciunea printre… stele :)))
        sau tu nu vorbești cu…. animale?

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu