Monolog : Tată,promit că n-o să mai dorm !

(”In miez de noapte ne amintim cu adevarat cine suntem ,cine putem fii !„)

Mereu am avut o problema cu somnul ,caci imi era mereu somn ,dar nu puteam sa dorm din cauza cosmarurilor . Si incepea sa plang ,iar ca un erou ,tata venea si imi canta un cantec de leagan si dormeam . De ce ? Nu stiu , probabil pentru ca aveam nevoia sa simt prezenta si protectia cuiva drag . Si ce dulci mi-au devenit visele , pline de speranta si de dorinta de a fii om . Si parca treptat am invatat sa imi accept si cosmarurile ca sa pot dormi .Dar totusi acum nu am timp de dormit, mai degraba de muncit ,caci ca sa fii om ,trebuie sa fii muncit . Si ca sa fac asta trebuie sa imi amintesc , caci in miez de noapte ne amintim cu adevarat cine suntem ,cine putem fii!

(”Tată,fetita ta a crescut si vrea sa fie om mare !”)

Tată,cand eram mica era bucuria ta ca voiam sa fiu doctor ,ca vreau sa ajut lumea , ca vreau sa fiu cineva important in lume ,sa salvez o viata . Dar aveam nevoie ca si viata mea sa fie salvata de cineva ,sa fie si cineva doctorul meu si eu cateodata sa il intreb : ce se intampla ,doctore? Aveam nevoie de un diagnostic la suflet ,caci credeam ca e mereu defect de celelalte . Si totusi ,tată, mi-ai spus ca sufletul meu nu e bolnav ,ca e doar prea bun si ca trebuie sa invat sa am grija de el daca vreau sa fiu om mare . Dar tată,cum sa fiu un om mare ,cand sunt atat de mica ? Treptat , in ciuda a tot , am invatat sa am grija de sufletul meu , iar cei care spuneau ca m-am inchis in carti si vise , ca viata mea nu reprezinta mai mult decat atat ,se inselau . Prefer cartea care bate filmele naspa pe care oamenii din societatea din ziua de azi si le dau fara macar sa consume ceva. Acei oamenii trebuie de fapt salvati sufleteste . Asa ca tată, din dorinta de a fii om ,din dorinta de a fii doctor ,am ajuns sa inteleg sufletele oameniilor si sa incerc sa le repar . Tată,fetita ta a crescut si vrea sa fie om mare !

(”Tată, promit că n-o să mai dorm …„)

Tată.promit ca imi voi face datoria pe cat de mult pot. Ca n-o sa merg sa dorm cand e de muncit , de distrat sau de descoperit ceva . Caci ,tata ,oamenii mari nu dorm noaptea ,ci gandesc ,descopera si fac ceva folositor ,iar pe langa asta cand au un moment de respiro se mai si distreaza ,iubesc si sunt fericiti . Tată, promit că n-o să mai dorm , atata timp cat visez ,cat iubesc si cat traiesc !

3 gânduri despre „Monolog : Tată,promit că n-o să mai dorm !

Lasă un comentariu