Monolog: Mamă, am plecat să mă fac om!

(”A fii om inseamna sa ai o responsabilitate atat fata de tine cat si fata de cei din jurul tau . A fii om inseamna sa fii original.”)

Mamă, stiu ca uneori poate nu sunt asa cum ti-ai imaginat ca va fii fiica ta . Nu sunt nici ceva mare ,nu sunt nici ceva mic , sunt doar eu . Stiu ca uneori ,poate nu iau cele mai bune decizi asupra vietii , dar pana la urma am ajuns la concluzia ca viata nu are reguli . Viata e asa cum e ea ,nu trebuie sa luam anumite decizii doar pentru ca tu sau altcineva a facut-o . Vreau sa fiu om . Vreau sa fiu cineva nu pentru ca am descoperit ceva stintific sau o minune a lumii . Vreau sa fiu cineva pentru ca am descoperit omul . Iar cea mai buna cale de a descoperi omul este sa fiu chiar eu omul. A fii om inseamna sa ai o responsabilitate atat fata de tine cat si fata de cei din jurul tau . A fii om inseamna a fii original . Iar eu,mamă, aleg acest drum ca sa descopar ceva ce nimeni nu s-a gandit sa descopere .

(” A fii om inseamna sa fii diferit de un tipar anume!”)

Mamă, stiu ca uneori ai ramas surprinsa de anumite chestii din comportamentul meu , din felul meu de a fii . Da ,stiu, sunt o plangacioasa , o visatoare si mereu imi spui ca nu tot ce zboara se mananca. Dar stiu si eu asta ,pentru ca in viata trebuie sa lupt pentru acel tot ce zboara . Nu se mananca , da , ci mai degraba se arunca .Acel tot se arunca dupa toata munca si dupa toate eforturile ,asta e mancarea de fapt . Poate nu am luptat destul de mult in anumite chestii , dar mamă, prin ce fac eu ,chiar daca am fost mereu in umbra celor care m-au numit ”preferata lui diriga ” sau de ce nu mai nou ”preferata lui sefa” sau a altora care nu au vazut potentialul din mine , crede-ma lupt sa fiu diferita de toate aceste tipare de oamenii care traiesc zi de zi alaturi de mine . A fii om inseamna sa fii diferit de un tipar anume .

(” A fii om inseamna sa treci peste viata ca si cum ar fii ultima zi din ea .”)

Mamă, viata mea a prins culoare si viata stii bine cand. Stii atat de bine incat dai vina atat pe tine ,cat si pe el ,de ce am ajuns ,de greseliile mele ,de tot . Mamă, singurul vinovat de ceea ce am devenit sunt eu . Pentru ca eu am ales cat de tare ma afecteaza viata . Nu am facut-o ca sa va fac in ciuda , nu am facut-o ca sa va ranesc , am facut-o pentru mine , pentru ca durerea si sensibilitatea mea ma fac om , iar tot ce imi doresc mai mult de la mine este ca tot ce e bun in mine sa aiba curajul sa isi formeze propria voce ,fara frica de a fii lovita din toate partile de oamenii care mi-au provocat sau imi provocc suferinta . Vreau sa imi traiesc viata cum vreau pana cand se va termina , asa visatoare vreau ca viata mea sa inseamne mai mult decat atat. A fii om inseamna sa treci prin viata ca si cum ar fii ultima zi din ea. Iar eu crede-ma vreau sa profit de ea din plin.

(”Mamă,iartă-mă..”)

Mamă,iartă-mă ca ai cea mai imperfecta fiica , ca nu te ascult si ca lupt pentru propria-mi voce . Iartă-mă mama , am plecat sa ma fac om . Cand eram mica si ziceam ca vreau sa ma fac profesoara sau doctor , trebuia de fapt sa zic ca vreau sa ma fac om .

2 gânduri despre „Monolog: Mamă, am plecat să mă fac om!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s