Monolog : Mai mult decat atat

(”Oamenii de obicei inseamna mai mult decat atat !”)

Cum trece timpul realizam ca trecem prin viata cat ai zice peste. Si cateodata cand murim ,murim fara un scop ,fara sa stim care era rostul nostru in viata. Si cu ultima suflare ,pe buze avem un ultim gand . Noi ce am fost ? Eu ce am fost ? Un om in marea asta de oamenii prea comuni . Doar ca eu nu am fost atat de comuna pe cat credeau alti. M-am lovit de oamenii ieri ,azi , maine ma voi lovi iar ,fara sa stiu ce scop au ei in viata . Oamenii de obicei inseamna mai mult decat atat .Mai mult decat carne ,piele ,oase.Mai mult decat o talie subtire,groasa ,un par lung sau scrut , ochii albastri ,negri,verzi sau caprui. Oamenii sunt niste sentimente . Oamenii reprezinta stiinta .O stiinta nebuna , cateodata preferi sa nu stii nimic decat sa stii oamenii sau de ce nu stiinta.

(”Am inceput sa imi urasc haosul ,pas cu pas , pana la urma e un om ,iar oamenii de obicei inseamna mai mult decat atat . ”)

Si haosul meu a prins viata odata cu numarul mare de oamenii ce mi-au intrat in viata . Primul m-a facut sa nu imi doresc sa cresc mare , sa nu mai visez ,caci nu o sa inteleg niciodata realitatea. Acum , cel ce mi-a provocat o mie de regrete , nu intelege cruda-i realitate. Al doilea a venit rapid , a plecat la fel de rapid si tot in juru-mi mi-a rapit. Daca unul a vrut sa vad totul si sa inteleg ,un altul mi-a rapit acel tot. A treia ,e o ea , ma agit cand isi insuseste ce imi apartine : atentie ,iubire ,prietenie ,bunatate , afectiune . Aceea ea e doar o minciuna , persoana ei ,ce zice e pura minciuna . Iar ea nu va putea sa fie niciodata un adevar . Singurul adevar ce o defineste e acela ca traieste vie. Si ce ii mai place cand cineva se leaga de persoana mea ,se hraneste cu asta ,probabil asta e cea mai mare satisfactie a ei . Dar prefer sa fiu perfectul imperfect . Si ce bine se simte cand crede ca imi e frica …Dar ar trebui sa stie ca nu de ea . E doar o etapa din viata mea , o fila citita din propria-mi poveste, un personaj cu rol de a ma modela . Si ma intreb de unde are atata invidie , caci oamenii vor sa fie ca ea ,nu ca mine. Asa am inceput sa imi urasc haosul, pas cu pas , pana la urma e un om ,iar oamenii de obicei inseamna mai mult decat atat. Pacat, cateodata, ca iubesc persoanele gresite si le iubesc de nu stiu, sa ma las sau sa mor pentru ca oamenii de obicei inseamna mai mult decat atat.

(”Oamenii cand iubesc de obicei inseamna mai mult decat atat .”)

In piesa mea de teatru am fost iubita ,dar nu pentru rolul pe care il jucam ,ci pentru personajul care eram cu adevarat . Mii de fete ,chipuri triste , inconjurata de zambete , nu am iubit niciodata mai mult faptul ca sunt iubita . Paradoxal , iubirea schimba , iubirea e samanta de bunatate din noi , e samanta tristeti si a deprimarii , e samanta autoconservarii dar si a demoralizarii. Oamenii cand iubesc de obicei inseamna mai mult decat atat. Oamenii cand iubesc sunt cei mai buni. Oamenii cand iubesc fac sacrifici. Oamenii cand iubesc accepta. Oamenii cand iubesc lupta. In inimile noastre iubirea e un corp ceresc ,iar noi stralucim in universul vietii.

2 gânduri despre „Monolog : Mai mult decat atat

Lasă un comentariu