Monolog: Maraton

(Pe scena rece ca gheata ,astazi vor avea loc ultimele bucatii de sentimente ale protagonistei noastre mute. Îmbracata in alb ,parea exact ca regina ghetii ,diferenta facea camasa de forta care o impiedica sa faca vreo miscare . Statea inerta pe podeaua prafuita .)

Nu stiu ce e cu mine,din nou ma simt atat de goala si obosita de parca eu toata viata am fugit la un maraton. Si acum ma odihnesc,imi odihnesc inima mea schioapa care a vazut ,simtit si indurat atatea. Dar când are cu adevarat loc odihna? Am fugit in viata dupa vise ,dupa liniste,respect si afectiune,dupa bunatate,desi mereu mi se zicea ca in lumea asta nu exista bunatate ,eu am continuat sa sper si sa gasesc partiile bune in cele rele. Multi mi-au spus ca nu merita nimeni sa fiu atat de buna. Dar eu continui sa fiu. Asa sunt eu. In spatele camasii de pe mine stau ascunse multe lacrimi, multe cuvinte ce au durut ,multe persoane care au trecut prin mine si la propriu si la figurat si nu s-au obosit sa se stearga pe picioare . Am fost si sunt un suflet deschis pentru oricine,chiar si pentru cei ce nu pot intelege ce si de ce sunt.

(Fata ofteaza.)

Iar tu,nici macar tu nu ai observat fuga mea in acest maraton infinit. Te rog sa imi scuzi indiferenta si sa imi ierti faptul ca am fost atat de indecisa. Cu o inima schioapa si in spate atatea urme de oamenii care au facut mai multa murdarie decat curatenie ,tu cum te astepti sa fiu?Nu sunt cea mai perfecta de pe pamant si totusi mie mi-ai gasit cele mai multe defecte. Niciodata sa nu spui ca in ochii tai un om e perfect daca tu nu esti capabil sa intelegi si dupa tot tu judeci. Dar acum ori niciodata ,inainte sa fiu luata , am sa iti las ceva special pentru tine,ceva ce am reusit sa adun in urma lungului meu maraton.

”Tot ce nu am reusit sa iti spun…”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s